Höga betyg = Hög lärarlön

image167Nu har den borgerliga majoriteten i Sollentuna kommit på en riktigt bra idé om hur de ska kunna höja elevernas betyg! Läs i SvD, "Elevers resultat kan påverka lärarlön".

Jag hörde faktiskt något om det här på radion häromdagen, men var övertygad om att det var en satir! Vad ska man säga? Jag får nog omvärdera min åsikt om artikeln i Expressen häromdagen, "Alla borde inte ha rösträtt"!

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Magistern

Som du säkert vet, jobbar jag ju i en friskola. Vi har en stor enkätundersökning varje år som föräldrar, elever och medarbetare gör. Elev- resp föräldraenkäten ligger sedan som grund för lönerevideringen.

- Hmm, hälften av dina elever har inte uppnått sina personliga mål, för att inte tala om företagets mål. Det innebär att du inte kan få högre påslag än 1,3%.

Lockande att tänja på sin professionalitet i avseende på betygen, va?

2008-02-02 @ 23:12:42
URL: http://adjunkt.wordpress.com
Postat av: Christer

Helt sjukt!

Det är ju visserligen ett svårt område. Jag tycker också att det måste löna sig att vara en bra lärare, vad det nu är... Det måste i alla fall bli större skillnad i lön mellan riktiga lökare och riktigt engagerade och framgångsrika lärare.

Men att koppla det till elevernas resultat...nej, tack! Om det skulle kopplas till eleverna överhuvudtaget, så varför inte till trivsel i skolan, minst mobbing eller elever som skriver flest insändare och deltar i samhällsdebatten, eller nått...

Nej, relevant utbildning, engagemang och ansvar är bättre lönekriterier.

2008-02-03 @ 21:44:56
URL: http://christermagister.blogg.se/
Postat av: stina

Jag hade inte hört om det förslaget innan men det är ju så skrattretande så jag vet inte vad jag ska säga! Hur kan man bara komma på något så korkat??? Jag kan ju dock hålla med om att det borde bli klarare klyfta mellan de riktigt duktiga lärarna och de som inte är det! Varför har inte kommunen en provperiod på någon/några månader som nyanställd och passar man inte in i verksamheten så är det hej då! Så funkar det ju på de flesta ställen annars?! Som min handledagre sa häromdagen, om kommunen vore ett företag så skulle det gått i konkurs för evigheter sen och flera gånger om.

2008-02-12 @ 19:52:53
URL: http://lillstina.blogg.se
Postat av: Christer

Jag håller fullständigt med Stina! "Tack och adjö" efter en provanställning borde runga klart oftare än det gör!

2008-02-12 @ 22:33:31
URL: http://christermagister.blogg.se/

Kommentera gärna inlägget här.
Jag kommer att svara dig här i min egen blogg, så välkommen tillbaka!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0