Kommunarrest

image195Socialdemokraterna vill ha en lag som tvingar alla kommuner att ta emot flyktingar. Dessutom ska flyktingar under de första åren i Sverige inte fritt få välja var de ska bo. (AB)

- "Södertälje tar emot fler flyktingar från Irak än hela Nordamerika. Det håller inte", sa Mona Sahlin på en pressträff. (SvD) "- När flyktingarnas introduktionstid är över ska även de vara fria att flytta dit de vill och kan. Men de första ett till två åren måste vi se till att de placeras i en kommun där det inte redan är trångbott, och där Migrationsverket bedömer att det finns en arbetsmarknad som passar flyktingens yrke och utbildning från hemlandet". (DN)

Förslaget har kallats "kommunarrest" (SvD) och jag tycker inte om tanken på tvång överhuvudtaget, men ändå... Vi måste ju se till att de som kommer hit får de bästa förutsättningarna att skaffa jobb och bostad. I Södertälje startar man en kommunal arbetsförmedling, och den lösningen känns mer lockande.

"- Vi anställer folk på vårt näringslivskontor som ska jaga praktikplatser och lediga jobb, vi inrättar samarbeten med ett flertal kommuner som behöver arbetskraft och kan erbjuda bostäder", säger kommunstyrelsens ordförande Anders Lago. (LT)
Länkar till andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Joshua_Tree

Det är intressant att sossarna kommer på en massa bra idéer nu när de är i opposition. Varför försökte de inte genomföra någon förändring under de tolv åren de satt vid makten? För det är inte under de senaste två åren som situationen i Södertälje har uppstått...

2008-03-12 @ 12:11:44
URL: http://www.scriptorium.se/josh
Postat av: Christer

Tror du inte att det delvis beror på att vi tidigare hade en större andel anhöriginvandring än flyktingmottagning i stan?

2008-03-12 @ 17:00:45
URL: http://christermagister.blogg.se

Kommentera gärna inlägget här.
Jag kommer att svara dig här i min egen blogg, så välkommen tillbaka!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0