"Forum för statlig propaganda"

image201Ryggen är fixad med akupunktur! Helt sjukt skönt!

Jag måste snabbt kommentera det här med alliansens 40 miljoners satsning på antikommunistpropaganda (AB, DN)... Helt sjukt galet!

Att låta politisk ideologi styra undervisningsmaterialet är något som endast diktaturer brukar ägna sig åt!

Folkmord och brott mot de mänskliga rättigheterna har skett, och sker, inom alla politiska system och inom alla religioner. Att jämföra detta med den tidigare skriften om nazismen, som på SvD´s ledarsida, är bara löjligt. (Även P.J.) Det finns väl ändå inget aktivt parti i Sverige som framhåller de gamla kommuniststaternas regimer som något eftersträvansvärt och förnekar deras folkmord?

Det här är så självklart att jag nöjer mig med detta, läs artiklarna och förundras!
"Over and out!"
Länkar till andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Carl

Jag tror Göran Persson identifierade problemet tidigare, när han (är ganska säker på att det är han som tog åt sig äran) bestämde att man skulle starta "Forum för levande historia". Det finns ett antal människor som blivit utsatta för otroliga övergrepp i ett antal ideologiers namn, och dessa människor håller sakta men säkert på att dö ut i takt med att ideologiernas maktbaser försvinner.

Hitlers "Tredje Rike" försvann, och de som utsatts för dess brott började dö av hög ålder. För att deras historier och berättelser om vad ideologin ledde till skulle bevaras och minnas av omvärlden så genomförde man en satsning där man tog upp brott gjorda i nationalsocialismens namn, så att den ideologin aldrig mer skulle få makten.

Samma sak gör man mot kommunismen, som gjort lika stora och i många fall värre brott mot mänskligheten.

Ja, det är fel att staten skall satsa pengar på indoktrinering. Och ja, det är fel att satsa pengarna i båda fallen. Men tyvärr misslyckades skolan lära eleverna vad som hänt i Tyskland, och givet den stora skara "kommunister" vi har i Sverige, samt deras dragning till det offentliga (och skolväsendet i synnerhet), så är det inte konstigt att skolan har misslyckats att lära ut om kommunismens brott mot mänskligheten. (Jag gick i en relativt frispråkig och liberal gymnasieskola, och där talade vi knappt om kommunismens brott mot mänskligheten). Och när skolan inte kan ta sitt ansvar och fullfölja sin roll så måste staten ingripa. Tyvärr.

2008-04-03 @ 16:00:05
Postat av: Christer

och nästa del i serien heter "Kapitalismens bombmatta" och handlar om hur ideologin med fritt företagande leder till att regeringar hamnar i klorna på privata aktörer med vinstintressen i vapen- eller oljeindustrin och pga detta startar krig och exporterar vapen till krigshärdar, eller?

2008-04-03 @ 17:18:51
URL: http://christermagister.blogg.se
Postat av: Knutars

Så vilka var då dessa kommunister?
http://www.x.se/23n2

2008-04-03 @ 20:50:48
URL: http://www.x.se/23n
Postat av: Svante

Knutars länkar till en riktigt äcklig antisemitisk sida! Den går ut på att nästan alla som genomförde ryska revolutionen egentligen var judar, att de bildade en ny härskarklass som berikade sig själva och tryckte ned ryssarna efter revolutionen och att förföljelser av judarna i Sovjet (och på andra ställen) är deras eget fel. Jag citerar (med avsmak):

"At the beginning of the Twentieth Century, Russia had within its borders six million Jews whose views and values, sense of justice and their concept were alien to the native population. The Jewish group lived its own secluded life, unwilling to assimilate with the surrounding population in spite of any possibilities created by the Russian Government to achieve this end, as stated in this sketch. It is this isolationist Jewish tendency, interwoven with their ?spiritual aspect? that has given the impetus to this conflict."

Fy fan!

2008-04-04 @ 17:07:43
Postat av: Eva

Ja akupunktur är verkligen bra, har testat det själv just mot värk. Annars är ju massage toppen.

2008-04-04 @ 22:38:29
URL: http://suntliv2.blogg.se
Postat av: Pontus

Så länge VP är i riksdagens borde man satsa pengar på att utbilda folk - objektivt - så att dom vet vad dom ställer sig på för sida... ;)

2008-04-08 @ 13:23:52
URL: http://Pontmeisters.blogg.se

Kommentera gärna inlägget här.
Jag kommer att svara dig här i min egen blogg, så välkommen tillbaka!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0