Surt sa alliansräven!

image192Det finns även andra ordspråk att hänvisa till när det gäller alliansens situation, t ex "Den som gapar efter mycket..."

I november-december skrev jag flera inlägg om regeringskrisen, och inte har det blivit bättre!

Stina Lundberg Dabrowski undrar varför regeringens ministrar "gång på gång" tackar nej till att medverka i debattprogram. "Är det en PR-strategi från regeringens sida att inte möta oppositionen i de känsligaste och mest kritiserade frågorna?" (Exp)

Kraftiga protester mötte Fredrik Reinfeldt när han besökte ett gymnasium i Göteborg. (SvD) På presskonferensen hade han antagligen körens "- Hata, hata! Reinfeldt tar våra pengar" fortfarande ringande i öronen när han lanserade moderaternas nya satsning "Välkommen till verkligheten"; Ja, det kan man ju säga!

Moderaterna föreslår i dag att barnbidraget ska delas lika mellan föräldrarna (SvD) och liksom gårdagens utspel av Folkpartiet verkar det vara en nonsensfråga: "Moderaternas förslag är som att sila myggor och svälja kameler, tycker socialdemokraternas ledare Mona Sahlin. - De här är bara en fånig detalj som är löjeväckande, säger Sahlin." (AB)

Ta tag i någonting viktigt istället! Eller blir det då alltför uppenbart att samarbetet som allianspartierna var så stolta över har totalhavererat?


Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Hans

Hallå,skall 25 ´´elever´´framställas som en hel skola?Högröstade ,antagligen på soc eller a -kassa,
kan de vråla om ´´deras´´pengar.Yrkesdemonstranter
som infiltrerat en skola bör tigas ihjäl och inte
framstå som hjältar.Snart kan nuvarande oppositionen
smaka samma trista medicin.

2008-03-07 @ 23:22:10
Postat av: Christer

Visst kan alla politiker få "smaka samma trista medicin", men det är väl det som är grejen med att styra ett land; att man ska försöka göra det för alla medborgare, oavsett om de har "soc eller a -kassa"? Som sagt, välkommen till verkligheten!

Min rubrik syfar till tanken att det kanske inte alltid är så bra/lätt som man trodde när man väl nått sitt mål, i alliansens fall makten. Och i motgångar brister samarbeten och man tar till desperata åtgärder och går ut med populistiska nonsensförslag som bara får folk att bli irriterade.

Jag tror att alliansens enda chans att klara sig är att göra tvärtom; de måste koncentrera sig på riktigt viktiga frågor och "tighta ihop leden" i stället för att gå ut med separata budskap som de andra allianspartierna inte kan stå för. Kärnkraft, homoäktenskap och polishämtningar av skolelever är bara några exempel på klantiga uttalanden på sista tiden.

2008-03-09 @ 12:36:28
URL: http://christermagister.blogg.se/
Postat av: Vera

Att alliansen tackar nej till Debatt kanske beror på hur dålig debatterna är under Dabrowskis ledning?

2008-03-10 @ 14:35:55
URL: http://verasvarld.blogspot.com/

Kommentera gärna inlägget här.
Jag kommer att svara dig här i min egen blogg, så välkommen tillbaka!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0