Nya utspel

image191Han har gjort det igen! Björklund sätter återigen ner foten utan att för den sakens skull ha kontakt med verkligheten. Dagens utspel på DN debatt lyder:

"Tvinga invandrarflickor att delta i sexundervisning"
"Nytt förslag från Björklund och Sabuni: avskaffa rätten till befrielse från idrottstimmar och sex- och samlevnadsundervisning i skolan. Rätten till befrielse från olika lektioner i skolan av religiösa och kulturella skäl eller på grund av elevens inställning eller hemmiljö ska helt avskaffas enligt ett folkpartiförslag som läggs fram i dag."

Uppenbarligen är det fler än jag som är trötta på Björklunds ständiga utspel och på hans föreställning om att regler och tvång är lösningen på alla problem:

"- Ska polisen hämta eleverna då, eller? Ska de kastas ner i bassängen? Det är oerhört viktigt att skapa dialog mellan skolan/samhället och föräldrarna." (Eva-Lis Preisz, ordförande i Lärarförbundet i DN)

Marie Granlund, vice ordförande i riksdagens utbildningsutskott kommenterar även hon i DN och "hon ser, säger hon, med "misstänksamhet" på utspelet i DN Debatt, och påpekar att de flera gånger på kort tid föreslagit saker som "andats främlingsfientlighet"."

För att inte hamna i en debatt om det verkligen är rätt att invandrarflickor inte deltar i simning eller sexualundervisning så vill jag klargöra att vi alla (Lärarförbundet, andra politiker, jag och troligen de flesta människor i det här landet) har samma mål. Vi vill alla att invandrarflickorna ska kunna delta i den obligatoriska undervisningen, att skolkande elever återvänder till skolan och att resultaten i skolan förbättras; det är Björklunds lösningar som är problemet! De andas en riktigt unken människosyn och är dessutom inte förankrade i en realistisk verklighet!

Om det verkligen är så många invandrarflickor som inte deltar i undervisningen så är det bra att det uppmärksammas, men Björklund borde ha sagt något i stil med: "Skolan måste skapa en bättre relation till dessa familjer så att man lyckas förklara varför det är viktigt att flickorna deltar och skolan måste bli bättre på att hitta smidiga lösningar på problemet som gör att alla känner sig bekväma med att låta sina barn gå till skolan. Jag tycker att vi tillför extra pengar till utbildning i kulturella frågor på de skolor där problemen är som störst."

Läs även mitt tidigare inlägg "Björklunds fotarbete".

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Blod

Haha, visst är den där malajen Björklund en riktig batongliberal med batongen i högsta hugg.

Bäst var nog när han talade sig varm för säpo-agenter i skolorna :D

2008-03-06 @ 23:23:04
URL: http://blodstankeblogg.blogspot.com/
Postat av: Janne/Lancefestivalen

"...vi alla (Lärarförbundet, andra politiker, jag och troligen de flesta människor i det här landet) har samma mål. Vi vill alla att invandrarflickorna ska kunna delta i den obligatoriska undervisningen, att skolkande elever återvänder till skolan och att resultaten i skolan förbättras; det är Björklunds lösningar som är problemet!"

Huvet på spiken! Kunde inte (och har inte) sagt det bättre själv. :)

2008-03-07 @ 19:05:29
URL: http://www.lancefestivalen.se
Postat av: Christer

Att hålla isär mål och åtgärder är inte alltid lätt... :-)

2008-03-09 @ 12:41:02
URL: http://christermagister.blogg.se/

Kommentera gärna inlägget här.
Jag kommer att svara dig här i min egen blogg, så välkommen tillbaka!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0